Naravno. Učinkovito. Varno.

Ali imate previsok pritisk in holesterol?

Preberite ta članek, ker vam lahko pomaga. Spoznali boste, kako si pomagajo številni Slovenci in Slovenke.

Samo najboljše za vaše srce

Naravno. Učinkovito. Varno.

Ali imate previsok pritisk in holesterol?

Preberite ta članek, ker vam lahko pomaga. Spoznali boste, kako si pomagajo številni Slovenci in Slovenke.

Samo najboljše za vaše srce

Povišan holesterol in visok krvni tlak lahko sčasoma povzročita mnogo težav – od bolezni srca do bolezni ledvic.

Vsakdo izmed nas pozna koga, ki ima visok krvni tlak, povišan holesterol ali povišane trigliceride.

Pogosto se zgodi, da ima nekdo kar vse troje – alarm za velike težave s srcem in ožiljem.

Razlogi za povišan pritisk in dvig holesterola so sicer različni, a najpogosteje gre za nezdrav način življenja, kjer velja izpostaviti preveč stresa, nezdravo prehrano in premalo gibanja.

Številke pa so zaskrbljujoče. Raziskave kažejo, da ima tretjina Slovencev visok krvni tlak, v starosti nad 50 let pa ga ima že polovica. Pri dveh tretjinah starejših se hipertenziji pridruži še povišan holesterol.

Ampak dobra novica je, da obstajajo rešitve …

Obstaja čudežna začimba, ki jo dobro poznate in vam lahko pomaga pri vsem tem in še pri mnogih drugih težavah.

To je česen, ki se že tisočletja uporablja v zdravilne namene. Dolgo so ga namreč uporabljali le kot zdravilo in ne kot začimbo.

Še predno vam razkrijemo, kaj mnogim Slovencem olajša vsakdan, naj zapišemo nekaj vrstic o tem, zakaj česen imenujemo tudi čudežno zdravilo za srce.

5 razlogov, zakaj morate redno uživati česen

  • Česen vsebuje kalij – kalij vpliva na nižanje krvnega tlaka oziroma, kdor ima pomanjkanje kalija, ima visok krvni tlak.
  • Česen vsebuje vitamin C, ki krepi krvne žile. Najbolj pogost vzrok za nastanek slabega holesterola je prav povečana oksidacija – dober holesterol oksidira, zaradi pomanjkanja antioksidantov pa se poškodujejo tudi stene žil, na katere se lepi slab holesterol in tako maši žile. Krvni strdki so na žalost vzrok za srčne in možganske kapi.
  • Česen so že tisočletja uporabljali kot naravni antibiotik – mnogo pred iznajdbo penicilina. Penicilin je bi po naključju odkrit šele leta 1928, kar je vodilo v dobo antibiotikov. Do takrat pa so se ljudje zdravili izključno z naravo. Česen je pomoč narave za zdravo srce.
  • Česen izboljšuje prekrvavitev, redči kri, preprečuje arteriosklerozo, krepi krvne stene in preprečuje težave s krčnimi žilami, blaži težave s hemoroidi, znižuje krvni tlak, povečuje koncentracijo, izboljšuje spomin, pomaga pri razstrupljanju, vpliva na prebavo, topi sluz v pljučih, blaži prehlade, pomaga pri bronhitisu in celo zavira staranje.
  • Česen vsebuje tudi magnezij, ki pa je ključen mineral za celično presnovo – to je proces spreminjanja hrane v energijo. Pomanjkanje magnezija telo sporoča preko krčev in trzanja mišic. Magnezij je pomemben za normalno delovanje srca, saj poskrbi da se živčni impulzi nemoteno prenašajo. Magnezij sprošča celice mišic krvnih žil in zmanjšuje izločanje stresnega hormona adrenalina, ki je odgovoren za povišanje krvnega tlaka.

Ampak tu nastopi težava ...

Kljub temu, da je česen izredno koristen za zdravje in zdravo srce, nas od časa do časa spravlja ob živce.

Česen ima namreč močan in mnogim neprijeten vonj.

Z njim lahko sicer popestrimo marsikatero jed, a kaj, ko njegov močan vonj nato za ves dan zaznamuje naše lase, dlani in predvsem zadah.

Vendar to še ni vse.

Česen lahko povzroča še kakšno drugo težavo, kot je na primer gastritis zaradi draženja želodčne sluznice.

Prav tako česen vpliva na vaš telesni vonj. Alin in alicin, ki ju česen vsebuje, namreč med razkrojem sproščata žveplo, ki ga kasneje telo izloča skozi pore kože.

Verjetno se vam na tem mestu tudi vam poraja naslednje vprašanje …

Kako se znebiti nadležnega vonja in drugih česnovih zagat ter učinkovito poskrbeti za svoje zdravje?

Odlično vprašanje.

Svetujemo vam, da redno uživate staran česen!

STARAN ČESEN je brez neprijetnega vonja, ker se naravni vonj česna odstrani skozi proces staranja.

Pri izdelkih, ki vsebujejo samo posušen prah česna, je vonj le začasno skrit in se po zaužitju teh produktov spet pojavi v izdihanem zraku.

Podobno je tudi s česnovim oljem, ki vonj česna še potencira.

Zato je pravi čas, da spoznajte dva izdelka, ki vsebujeta staran česen in se odlično prodajata po celem svetu …

Naredite pravo potezo še danes

Izbirate lahko med dvema pakiranjema.

Naročite lahko originalno Formulo 100, ki vsebuje staran česen ali pa izboljšano Formulo 110, v kateri je staranemu česnu dodan še koencim Q10, ki ga v telesu najdemo največ v srcu, jetrih in ledvicah. Koencim Q10 je del vsake celice in sodeluje pri številnih procesih.

Kyolic sodi med vodilne svetovne proizvajalce prehranskih dopolnil iz staranega česna. Izdelek polnimo v Sloveniji, saj je podjetje Galex že vrsto let zanesljiv partner vodilnim podjetjem pri prehranskih dopolnilih.

Kapsule zadostujejo vsaj za mesec dni in ne vsebujejo natrija, konzervansov, sladkorja, glutena, umetnih barvil ali arom. Torej so najboljša izbira, sploh zato, ker jih DANES lahko naročite po super ceni!

Plačate manj kot en evro na dan.

Pri nakupu nad 45 EUR

BREZPLAČNA POŠTNINA

Garantirano nizka cena

NAJBOLJŠA CENA

Nakup brez tveganja

ZAŠČITENO PLAČILO

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali je Kyolic® res brez neprijetnega vonja?

Da. Kyolic® je res brez neprijetnega vonja, ker se naravni vonj česna odstrani skozi proces staranja. Pri izdelkih, ki vsebujejo samo posušen prah česna, je vonj le začasno skrit in se po zaužitju teh produktov spet pojavi v vašem izdihanem zraku. Podobno je tudi s česnovim oljem, ki vonj česna še potencira.

Kaj je aktivna učinkovina v prehranskem dopolnilu Kyolic®?

Staran česnov ekstrakt vsebuje stabilne, vodotopne antioksidativne učinkovine. Kyolic® je standardiziran s S-alil cisteinom (SAC), ki je dokazano učinkovit, varen, aktiven v prehranskem dopolnilu in tudi kasneje v vašem telesu. Te glavne karakteristike razlikujejo Kyolic® od drugih izdelkov s česnom.

Čeprav mnogi proizvajalci trdijo, da njihovi izdelki vsebujejo alicin kot aktivno učinkovino, nobeden od njih ne vsebuje alicina ali pa ga sprošča ob jemanju v krvni sistem. Alicin je zelo oksidativen, nestabilen in biološko nerazpoložljiv, zato ne more predstavljati aktivne učinkovine in ne more biti učinkovit.

Prednosti staranega česna pred česnom z domačega vrta

Številni vrtičkarji se v prvih poletnih dneh razveselijo tudi prvih zrelih strokov česna, ki so nepogrešljivi v kulinariki in še bolj v zdravilstvu, saj veljajo za naravni antibiotik.

Vendar pa ima ta čudežna rastlina žal tudi svojo neprijetno plat. Pridelovanje in skladiščenje je celo za izkušene vrtičkarje zahtevno, kaj šele za ljubiteljske.

Nenehno okopavanje

Vrtičkarji kot glavno napotilo pri sajenju česna in uspešnem pridelku poudarjajo nenehno okopavanje. Pomembno je, da do korenin nenehno prodira zrak, a je treba biti pri opravilu zelo pazljiv, da rastlinic in korenin ne ranimo. Poškodbe namreč upočasnijo rast, skoznje pa prodrejo tudi bolezni.

Počasno skladiščenje

Česen se začne z gredic pobirati postopno, odvisno od tega, kdaj je sajen. Toda strokovnjaki pravijo, da naj ga na gredah nikar ne puščamo predolgo, saj lahko začnejo česnove glavice pokati, stroki se posledično ne držijo več skupaj, skladiščenje pa je nato precej slabše. Zmotno je prepričanje, da se morajo listi posušiti. Česen začnemo puliti, ko je tri četrtine rastline še zelene oziroma ko so stroki na glavici že izrazito izbočeni. Če česna ne bomo potrebovali takoj, ga lahko posušimo. A sušenje mora potekati počasi, v suhi senci in vsaj mesec dni, spleten pa naj bi bil v kite.

Revolucija

Kot je bil v kulinariki velik korak, ko se je na trgu pojavil suh česen, je zdaj v zdravilstvu s staranim česnom nastala prava revolucija. Staran česen ima namreč svoje zdravilne učinkovine še veliko močnejše kot svež.

Kot je mnogim znano, je česen eden najmočnejših naravnih antibiotikov, ki pomaga pri uničevanju številnih bakterij, med drugim deluje proti glivično, nepogrešljiv je pri težavah s krčnimi žilami ter pri bolečih sklepih, mišicah in ušesih. Redno uživanje česna je za naše zdravje torej pravi blagoslov.

Če se vam je naša trditev, da staran česen predstavlja revolucijo v zdravilstvu, sprva morda zdela pretirana, smo vas z naštetim verjetno prepričali, da kar drži.

Zakaj uživati koencim Q10?

Koencim Q10 je naravna snov, ki je prisotna v vsaki človeški celici in je nujno potrebna za življenje, saj omogoča presnovo hrane v celično energijo. Koencima Q10 imamo največ v mladosti, nekje po 20. letu pa se sposobnost sinteze tega provitamina začne počasi zmanjševati.

Človeško telo koencim Q10 sicer proizvaja samo, nahaja pa se tudi v hrani (največ koencima Q10 vsebujejo ribe, meso in mesni izdelki ter oreščki). Količine v hrani so, med drugim tudi zaradi toplotne obdelave, relativno nizke.

Uporaba koencima Q10 se priporoča vsem po 25. letu starosti, vsem športnikom, vegetarijancem ter ljudem, ki si želijo mladostnega videza in vitalnosti.

Kakšna je sestava in kako se lahko uporablja izdelka?

Formula 100

Aktivne snovi: izvleček staranega česna (3 kapsule: 900 mg*)

*Do roka uporabnosti

Ostale sestavine: sirotka (mleko) v prahu, kapsula (želatina), sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin rastlinskega izvora.

Ne vsebuje: natrija, konzervansov, sladkorja, glutena, umetnih barvil ali arom.

Uporaba: Zaužijte 1 kapsulo trikrat dnevno, skupaj z obrokom. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.

Pakiranje: 90 kapsul

Formula 110

Sestavine: Aktivne snovi: izvleček staranega česna (2 kapsuli: 600 mg*), Koencim Q10 (2 kapsuli: 60 mg*)

*Do roka uporabnosti

Ostale sestavine: sredstvo za povečanje prostornine: mikrokristalinična celuloza, kapsula (želatina), sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin rastlinskega izvora.

Ne vsebuje: natrija, mleka, konzervansov, sladkorja, glutena, umetnih barvil ali arom.

Uporaba: Zaužijte 2 kapsuli dnevno, skupaj z obrokom. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.

Pakiranje: 60 kapsul

Mnenja uporabnikov

Tadeja Ternar

Tadeja Ternar je dolgoletna manekenka in Miss Slovenije 2007. Svoje izkušnje je nabirala tako doma kot v tujini. Med drugim je sodelovala s priznano blagovno znamko Kenzo v Parizu, Bernardo Marovt v Milanu in agencijami v Dubaju. Leta 2011 je ustanovila lastno modno agencijo in manekensko šolo, hkrati pa že 11 let uspešno vodi družinsko podjetje T&T center.

»Zelo rada imam naravo in že od nekdaj sem zagovornica vsega, kar je povezano z njo.

V trenutni poplavi različnih izdelkov, ki so na tržišču, imam občutek, da so ljudje že zmedeni, kaj uporabljati za svoje zdravje.

Iskreno povem, da sem na neki točki ugotovila, da smo s tem že malo obsedeni. Zdi se mi, da zaužijemo več tablet in kapsul kot hrane in to se mi zdi zelo nenaravno. Naši predniki so živeli brez vsega tega in dočakali so lepo starost.

Sama nisem uporabljala nič posebnega, saj sem se vedno vprašala, kaj vse vsebuje in kako je nastalo. Težko me je kaj prepričalo in če ne verjameš v izdelek tudi nima pravega učinka.

Splet okoliščin me je čisto slučajno pred nekaj meseci pripeljal do izdelka Kyolic. Zakaj je pritegnil mojo pozornost? Ker je preprost! Vsebuje samo česen in že naši predniki so poznali neverjetno veliko njegovih kvalitet.

Ko sem pridobila še nekaj informacij ni bilo več nobene dileme, da gre za pristen, naraven produkt in še iz domačega okolja!

Mateja, Radomlje

Na začetku sem bila malo skeptična nad obljubljenimi učinki staranega česna, ampak sem se odločila, da mu dam priložnost. Prepričale so me raziskave in dobre izkušnje prijateljev. Toda očitno res deluje. Moja zdravnica me je na zadnjem pregledu pohvalila, da je krvna slika boljša.

Aljoša, Maribor

Že od otroštva poslušam, kako je česen zdrav. In res si ga pogosto narežem na solato. Pri tem pogosto malo pretiravan in sem potem malo zaspan, ker očitno res umiri srce. Vedno pa me je motil zadah. Odkar poznam staran česen, ni več težav s slabim zadahom.

Anamarija, Ribnica

Staran česen jemljem sedaj že pol leta in je postal del moje dnevne rutine. Meni pomaga, zato ga lahko le priporočam. IN še to, res nimam nobenega zadaha, kar je najpomembneje.

Marjan, Logatec

Za znižanje krvnega tlaka sem preizkusil že marsikaj. Ampak staran česen … ta pa dejansko deluje. Presenečen sem nad rezultati.

Kristina, Celje

Jaz sem tak vesela, da sem našla staran česen in skrbim za svoje zdravje, ne da bi mi smrdelo iz ust. Super, priporočam.

Jože, Ljubljana

Že dolgo so mi vsi govorili naj probam jest česen, da se mi umirijo zdravstvene težave. Staran česen je očitno tista stvar, ki deluje, kar se je izkazalo tudi na zadnjih krvnih meritvah.

ORGANSKI PRODUKT

QC: ISO 9001 in GMP

BREZ VONJA IN OKUSA