Odkrijte svet Elixiré premium prehranskih dopolnil - vaš ključ
do trajnega dobrega počutja in lepe kože.

OLJE ČRNE KUMINE

Olje črne kumine, znano tudi kot olje črnega kumina ali olje črnega semena, je pridobljeno iz semen rastline Nigella sativa, ki je doma v jugozahodni Aziji. To olje se že tisočletja uporablja v tradicionalni medicini in prehrani v različnih kulturah.

Olje črne kumine je znano po svojih potencialnih zdravilnih lastnostih. Vsebuje več bioaktivnih spojin, vključno s timokinonom, tanini, flavonoidi, maščobnimi kislinami (zlasti omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami) ter drugimi hranilnimi snovmi. Te spojine dajejo olju črne kumine njegove koristne lastnosti.

Čeprav se še vedno izvajajo raziskave, so naslednje koristi povezane z oljem črne kumine:

Pomaga pri krepitvi
imunskega sistema.

Lajša simptome
astme in alergij.

Blagodejno vpliva
na migrene.

Pomaga zmanjševati
prebavne težave.

Blagodejno vpliva
pri vnetjih.

Zmanjšuje tveganje za
srčno-žilne bolezni.

SVETLINOVO OLJE

Svetlinovo olje je izdelek, pridobljen iz semen rastline svetlina (Oenothera biennis), ki je tudi znana kot večerna svetlina. Svetlina je doma v Severni Ameriki, vendar se zdaj goji tudi v drugih delih sveta zaradi svojih zdravilnih lastnosti. Svetlinovo olje vsebuje vitamine, minerale in je bogato z esencialnimi maščobnimi kislinami, zlasti z omega-6 maščobnimi kislinami, kot sta linolna kislina in gama-linolenska kislina. Te maščobne kisline so ključne za zdravje celic in prispevajo k številnim telesnim funkcijam.

Svetlinovo olje je postalo priljubljeno kot prehranski dodatek zaradi svojih potencialnih koristi za zdravje, kot na primer:

Pomaga ublažiti
simptome PMS-ja.

Lajša simptome
menopavze.

Blagodejno vpliva
na hormone.

Pomaga ohranjati
zdravo kožo in lase.

Blagodejno vpliva
pri vnetjih.

Podpira zdravje
srca.