NOVOST NA SLOVENSKEM TRŽIŠČU

Staran organski česen Kyolic®

Česen pomaga ohranjati zdravo funkcijo srca, krvnih žil ter normalen nivo holesterola in maščob v krvi.

Edini česnov ekstrakt brez vonja in zadaha!

NOVOST NA SLOVENSKEM TRŽIŠČU

Staran organski česen Kyolic®

Česen pomaga ohranjati zdravo funkcijo srca, krvnih žil ter normalen nivo holesterola in maščob v krvi.

Edini česnov ekstrakt brez vonja in zadaha!

Česen je izjemno zdravilo - staran česen čudežno

Ali ste vedeli, da so težave s srcem in ožiljem povezane s tihim vnetjem na celični bazi? In ali ste vedeli, da obstaja čudežna začimba, ki lahko pomaga pri vsem tem in še pri mnogih drugih težavah?

To je česen – svež ali staran. Toda staran česen ima veliko večjo moč.

Vsakdo izmed nas pozna koga, ki ima visok krvni tlak, povišan holesterol ali povišane trigliceride. Se pa zgodi, da ima nekdo kar vse troje – alarm za velike težave s srcem in ožiljem.

7 razlogov, zakaj morate redno uživati česen

  • Česen vsebuje kalij – kalij vpliva na nižanje krvnega tlaka oziroma, kdor ima pomanjkanje kalija, ima visok krvni tlak.
  • Česen vsebuje vitamin C, ki krepi krvne žile. Najbolj pogost vzrok za nastanek slabega holesterola je prav povečana oksidacija – dober holesterol oksidira, zaradi pomanjkanja antioksidantov pa se poškodujejo tudi stene žil, na katere se lepi slab holesterol in tako maši žile. Krvni strdki so na žalost vzrok za srčne in možganske kapi.
  • Česen so že tisočletja uporabljali kot naravni antibiotik – mnogo pred iznajdbo penicilina. Penicilin je bi po naključju odkrit šele leta 1928, kar je vodilo v dobo antibiotikov. Do takrat pa so se ljudje zdravili izključno z naravo.
  • Česen izboljšuje prekrvavitev, redči kri, preprečuje arteriosklerozo, krepi krvne stene in preprečuje težave s krčnimi žilami, blaži težave s hemoroidi, znižuje krvni tlak, povečuje koncentracijo, izboljšuje spomin, pomaga pri razstrupljanju, vpliva na prebavo, topi sluz v pljučih, blaži prehlade, pomaga pri bronhitisu in celo zavira staranje.
  • Česen vsebuje baker, ki skupaj z vitaminom C vpliva na obnovo las, deluje proti sivenju in krepi kolagen.
  • Česen vsebuje tudi magnezij, ki pa je ključen mineral za celično presnovo – to je proces spreminjanja hrane v energijo. Pomanjkanje magnezija telo sporoča preko krčev in trzanja mišic. Magnezij pa je ključen mineral za vezavo kalcija, ta pa pripomore k razstrupljanju celega telesa.
  • Česen deluje tudi proti bakterijam, glivicam, kandidi in proti virusom. Zanimivo je, da česen pomori celo bakterije, ki postanejo odporne proti antibiotikom. Glede na to, da se čas močno spreminja in moderna zdravila nimajo moči proti modernim virusom, je mogoče čas, da pogledamo v zgodovino in se vrnemo k naravi, s katero so naši predniki preživeli tisočletja. Prispodoba, da je česen božanstvo narave, kar lepo zdrži.

Vendar pri česnu obstaja ena težava. Sami ne morete pojesti dovolj česna, da bi lahko izkoristili vse koristi, ki jih prinaša.

Ampak obstaja rešitev!

Staran česen je 50x bogatejši z aktivnimi učinkovinami kot surov česen!

ORGANSKI PRODUKT

QC: ISO 9001 in GMP

BREZ VONJA IN OKUSA

Staran česen Kyolic® je plod dolgoletnih raziskav in nenehnega iskanja izboljšav v procesu proizvodnje najbolj varnega, kakovostnega in učinkovitega izdelka, kar ga je na trgu mogoče dobiti.

Strogo nadzorovano ekološko gojeni česen je podvržen naravnemu procesu staranja, tekom katerega se iz česna odstranijo njegovi dražilni učinki na sluznico in značilen vonj po česnu.

Kyolic staran česen se goji na certificiranih ekoloških kmetijah v Kaliforniji, stroki česna so nabrani v polni zrelosti ter naravno starani.

OKREPITE SVOJ ORGANIZEM

IZBERI SVOJO FORMULO

Izbirate lahko med dvema pakiranjema. Naročite lahko originalno formulo 100, ki vsebuje staran česen ali pa izboljšano Formulo 110, v kateri je staranemu česnu dodan še koencim Q10, ki ga v telesu najdemo največ v srcu, jetrih in ledvicah. Koencim Q10 je del vsake celice in sodeluje pri številnih procesih.

KYOLIC® ORIGINAL FORMULA, kapsule (Formula 100), prehransko dopolnilo

26,09
Dodaj v košarico

KYOLIC® CoQ10, kapsule (Formula 110), prehransko dopolnilo

30,43
Dodaj v košarico
Pri nakupu nad 45 EUR

BREZPLAČNA POŠTNINA

Garantirano nizka cena

NAJBOLJŠA CENA

Nakup brez tveganja

ZAŠČITENO PLAČILO

Zdravilna moč česna + 150 česnovih receptov

Česen je eno najbolj zdravih živil. V knjigi je razlaga, kako česen krepi odpornost organizma in zmanjšuje dejavnike tveganja za srčno-žilna obolenja, raka in druge najresnejše bolezni sodobnega časa; kako izberemo pravi pripravek; kako premaguje klice – pa tudi kako ne deluje, če ni pravilno pripravljen, vsaj narezan. Zanimivi so tudi recepti za pripravo jedi, v katerih je česen pomembno živilo in so torej te jedi »zdravilne«, ter recepti za pripravo česnovih tinktur, namazov in drugih oblik konzerviranja česna.

Zdravilna moč česna + 150 česnovih receptov

14,90
Dodaj v košarico

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali je Kyolic® res brez neprijetnega vonja?

Da. Kyolic® je res brez neprijetnega vonja, ker se naravni vonj česna odstrani skozi proces staranja. Pri izdelkih, ki vsebujejo samo posušen prah česna, je vonj le začasno skrit in se po zaužitju teh produktov spet pojavi v vašem izdihanem zraku. Podobno je tudi s česnovim oljem, ki vonj česna še potencira.

Kaj je aktivna učinkovina v prehranskem dopolnilu Kyolic®?

Staran česnov ekstrakt vsebuje stabilne, vodotopne antioksidativne učinkovine. Kyolic® je standardiziran s S-alil cisteinom (SAC), ki je dokazano učinkovit, varen, aktiven v prehranskem dopolnilu in tudi kasneje v vašem telesu. Te glavne karakteristike razlikujejo Kyolic® od drugih izdelkov s česnom.

Čeprav mnogi proizvajalci trdijo, da njihovi izdelki vsebujejo alicin kot aktivno učinkovino, nobeden od njih ne vsebuje alicina ali pa ga sprošča ob jemanju v krvni sistem. Alicin je zelo oksidativen, nestabilen in biološko nerazpoložljiv, zato ne more predstavljati aktivne učinkovine in ne more biti učinkovit.

Prednosti staranega česna pred česnom z domačega vrta

Številni vrtičkarji se v prvih poletnih dneh razveselijo tudi prvih zrelih strokov česna, ki so nepogrešljivi v kulinariki in še bolj v zdravilstvu, saj veljajo za naravni antibiotik.

Vendar pa ima ta čudežna rastlina žal tudi svojo neprijetno plat. Pridelovanje in skladiščenje je celo za izkušene vrtičkarje zahtevno, kaj šele za ljubiteljske.

Nenehno okopavanje

Vrtičkarji kot glavno napotilo pri sajenju česna in uspešnem pridelku poudarjajo nenehno okopavanje. Pomembno je, da do korenin nenehno prodira zrak, a je treba biti pri opravilu zelo pazljiv, da rastlinic in korenin ne ranimo. Poškodbe namreč upočasnijo rast, skoznje pa prodrejo tudi bolezni.

Počasno skladiščenje

Česen se začne z gredic pobirati postopno, odvisno od tega, kdaj je sajen. Toda strokovnjaki pravijo, da naj ga na gredah nikar ne puščamo predolgo, saj lahko začnejo česnove glavice pokati, stroki se posledično ne držijo več skupaj, skladiščenje pa je nato precej slabše. Zmotno je prepričanje, da se morajo listi posušiti. Česen začnemo puliti, ko je tri četrtine rastline še zelene oziroma ko so stroki na glavici že izrazito izbočeni. Če česna ne bomo potrebovali takoj, ga lahko posušimo. A sušenje mora potekati počasi, v suhi senci in vsaj mesec dni, spleten pa naj bi bil v kite.

Revolucija

Kot je bil v kulinariki velik korak, ko se je na trgu pojavil suh česen, je zdaj v zdravilstvu s staranim česnom nastala prava revolucija. Staran česen ima namreč svoje zdravilne učinkovine še veliko močnejše kot svež.

Kot je mnogim znano, je česen eden najmočnejših naravnih antibiotikov, ki pomaga pri uničevanju številnih bakterij, med drugim deluje proti glivično, nepogrešljiv je pri težavah s krčnimi žilami ter pri bolečih sklepih, mišicah in ušesih. Redno uživanje česna je za naše zdravje torej pravi blagoslov.

Če se vam je naša trditev, da staran česen predstavlja revolucijo v zdravilstvu, sprva morda zdela pretirana, smo vas z naštetim verjetno prepričali, da kar drži.

Zakaj je staran česen primeren za boj s kandido!

Najpogostejše ženske težave so bel tok, srbenje na intimnih delih, vnetje vagine, slab zadah, občutek napihnjenosti in slaba prebava. Kdo bi si mislil, da si pri vsem tem lahko pomagate samo z enim čudežnim živilom.

Vse naštete težave namreč izvirajo iz skupnega imenovalca – prizadeta sluznica. Kaj pa prizadene sluznico? Njen največji sovražnik razbohoten glivica kandida.

Neštete povezave

Kandida je naravno prisotna glivica v našem telesu. Problem nastane, ko se prekomerno namnoži. Možni pokazatelji, da se je v telesu razbohotila kandida, so beli tok, pogosta vnetja in srbeč občutek spolovila, vnetja mehurja, ledvic, sečnih poti, povzroča pa tudi težave s prebavo ter občutek napihnjenosti. Pa to je šele začetek. Kdor imam telo popolnoma zakisano, se mu lahko pojavi vrtoglavica, nespečnost, težave s hormoni, pogosto siljenje na jok, občutek nemoči in obupa, na dolgi rok pa začne pešati imunski sistem in popusti najšibkejši člen – kar pa lahko vodi v težka obolenja.

Zakisano telo je odlična podlaga za vse ostale bolezni

Mogoče se vprašate, ali je kandida vzrok ali posledica? Kandida je pod prvo posledica neravnovesja v prehrani – preveč bele moke, belih testenin, preveč mesa in absolutno premalo vlaknin ter probiotičnih bakterij; pod drugo pa je kandida pokazatelj neravnovesja na čustvenem področju. Kdor ima zakisano telo, ima tudi zakisane misli – torej je vzrok stres.

Kako se rešiti kandide?

Ključen je česen, staran česen pa ima svoje učinkovine še veliko močnejše od svežega. Česen je naravni rastlinski antibiotik in vsebuje snov alicin. To je žveplena spojina, ki je ključna za večino pozitivnih učinkov česna. Česen pa ne vsebuje samo alicina, pač pa tudi ključne vitamine in minerale. Ker smo tukaj osredotočeni na obnovo sluznice, naj izpostavimo samo dva – silicij in selen. Ta dva minerala sta ključna za obnovo sluznice, selen skupaj z vitaminom C pa deluje kot močan antioksidant, ki ščiti tkiva pred poškodbami. Česen vsebuje tudi baker in železo, ki v kombinaciji z vitaminom B 12 pripomore k boljši krvi, vsebuje pa tudi cink, ki vpliva na imunski sistem in pripomore k hormonskemu ravnovesju.

Poleg česna in zdrave prehrane pa nas zakisano telo uči ljubezni do sebe. Uči nas spuščati določene odnose, opuščati vzorce ter ljubeče skrbeti zase. Vemo, da so včasih uporabljali česen za ‘izganjanje hudiča’ – mogoče pa je čas, da tudi vi izženete ‘hudiča’ iz sebe.

Zakaj uživati koencim Q10?

Koencim Q10 je naravna snov, ki je prisotna v vsaki človeški celici in je nujno potrebna za življenje, saj omogoča presnovo hrane v celično energijo. Koencima Q10 imamo največ v mladosti, nekje po 20. letu pa se sposobnost sinteze tega provitamina začne počasi zmanjševati.

Človeško telo koencim Q10 sicer proizvaja samo, nahaja pa se tudi v hrani (največ koencima Q10 vsebujejo ribe, meso in mesni izdelki ter oreščki). Količine v hrani so, med drugim tudi zaradi toplotne obdelave, relativno nizke.

Uporaba koencima Q10 se priporoča vsem po 25. letu starosti, vsem športnikom, vegetarijancem ter ljudem, ki si želijo mladostnega videza in vitalnosti.

Kakšna je sestava in kako se lahko uporablja izdelka?

Formula 100

Aktivne snovi: izvleček staranega česna (3 kapsule: 900 mg*)

*Do roka uporabnosti

Ostale sestavine: sirotka (mleko) v prahu, kapsula (želatina), sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin rastlinskega izvora.

Ne vsebuje: natrija, konzervansov, sladkorja, glutena, umetnih barvil ali arom.

Uporaba: Zaužijte 1 kapsulo trikrat dnevno, skupaj z obrokom. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.

Pakiranje: 90 kapsul

Formula 110

Sestavine: Aktivne snovi: izvleček staranega česna (2 kapsuli: 600 mg*), Koencim Q10 (2 kapsuli: 60 mg*)

*Do roka uporabnosti

Ostale sestavine: sredstvo za povečanje prostornine: mikrokristalinična celuloza, kapsula (želatina), sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin rastlinskega izvora.

Ne vsebuje: natrija, mleka, konzervansov, sladkorja, glutena, umetnih barvil ali arom.

Uporaba: Zaužijte 2 kapsuli dnevno, skupaj z obrokom. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.

Pakiranje: 60 kapsul

Kako lahko primerjate izdelke, ki vsebujejo česen?

Surov česen in surov česnov prah v kapsulah ali tabletah

Vsebuje dražilne, oksidirajoče substance in je podoben česnovim začimbam. Ima praktično ničelno učinkovitost, hkrati pa po zaužitju oddajamo značilen vonj po česnu. Vsebujejo γ-glutamil, cistein, alin, ki sproščajo alicin.

Česnovo olje (mehek gel)

Ostre, oksidirajoče komponente. Močan vonj po zaužitju. Vsebuje ajoen, vinil-ditiine, dialisulfide (DAS), dialildisulfide (DADS), dialiltrisulfide (DATS).

Ekstrakt staranega česna Kyolic

Brez vonja, manj toksičen in ne vsebuje alicina. Bogat z vodotopnimi komponentami in znanstveno raziskan.

Kako se doseže naravni proces staranja?

Organsko gojeni stroki česna se narežejo in potopijo v posodah iz nerjavečega jekla. Nato se do 20 mesecev ekstrahirajo. Tekom ekstrakcije se zgodi biokonverzija (naravne encimske reakcije). Poviša se vsebnost vodotopnih komponent, kot npr. S-alilcistein. Ostre in dražeče komponente se pretvorijo v varne in koristne substance.

Tako dobimo ekstrakt staranega česna.

Mnenja uporabnikov

Tadeja Ternar

Tadeja Ternar je dolgoletna manekenka in Miss Slovenije 2007. Svoje izkušnje je nabirala tako doma kot v tujini. Med drugim je sodelovala s priznano blagovno znamko Kenzo v Parizu, Bernardo Marovt v Milanu in agencijami v Dubaju. Leta 2011 je ustanovila lastno modno agencijo in manekensko šolo, hkrati pa že 11 let uspešno vodi družinsko podjetje T&T center.

»Zelo rada imam naravo in že od nekdaj sem zagovornica vsega, kar je povezano z njo.

V trenutni poplavi različnih izdelkov, ki so na tržišču, imam občutek, da so ljudje že zmedeni, kaj uporabljati za svoje zdravje.

Iskreno povem, da sem na neki točki ugotovila, da smo s tem že malo obsedeni. Zdi se mi, da zaužijemo več tablet in kapsul kot hrane in to se mi zdi zelo nenaravno. Naši predniki so živeli brez vsega tega in dočakali so lepo starost.

Sama nisem uporabljala nič posebnega, saj sem se vedno vprašala, kaj vse vsebuje in kako je nastalo. Težko me je kaj prepričalo in če ne verjameš v izdelek tudi nima pravega učinka.

Splet okoliščin me je čisto slučajno pred nekaj meseci pripeljal do izdelka Kyolic. Zakaj je pritegnil mojo pozornost? Ker je preprost! Vsebuje samo česen in že naši predniki so poznali neverjetno veliko njegovih kvalitet.

Ko sem pridobila še nekaj informacij ni bilo več nobene dileme, da gre za pristen, naraven produkt in še iz domačega okolja!

Mateja, Radomlje

Na začetku sem bila malo skeptična nad obljubljenimi učinki staranega česna, ampak sem se odločila, da mu dam priložnost. Prepričale so me raziskave in dobre izkušnje prijateljev. Toda očitno res deluje. Moja zdravnica me je na zadnjem pregledu pohvalila, da je krvna slika boljša.

Aljoša, Maribor

Že od otroštva poslušam, kako je česen zdrav. In res si ga pogosto narežem na solato. Pri tem pogosto malo pretiravan in sem potem malo zaspan, ker očitno res umiri srce. Vedno pa me je motil zadah. Odkar poznam staran česen, ni več težav s slabim zadahom.

Anamarija, Ribnica

Staran česen jemljem sedaj že pol leta in je postal del moje dnevne rutine. Meni pomaga, zato ga lahko le priporočam. IN še to, res nimam nobenega zadaha, kar je najpomembneje.

Marjan, Logatec

Za znižanje krvnega tlaka sem preizkusil že marsikaj. Ampak staran česen … ta pa dejansko deluje. Presenečen sem nad rezultati.

Kristina, Celje

Jaz sem tak vesela, da sem našla staran česen in skrbim za svoje zdravje, ne da bi mi smrdelo iz ust. Super, priporočam.

Jože, Ljubljana

Že dolgo so mi vsi govorili naj probam jest česen, da se mi umirijo zdravstvene težave. Staran česen je očitno tista stvar, ki deluje, kar se je izkazalo tudi na zadnjih krvnih meritvah.