Uncategorized @sl

Naša štorklja Štefi

V prelestni deželi za sedmimi planjavami, v kraljestvu dobrega kralja Ruma, ljudje in živali živijo v sožitju. Pomagajo si, ko je hudo in radostno klepetajo, ko nimajo nič drugega za početi.

Tam živi tudi štorklja Štefka, ki jo v kraljestvu kličejo kar Štefi.

Štefi je ljudem in živalim v kraljestvu znana kot nosilka zdravja. Leta nad ozelenelimi planjavami in išče cvetlice, zeli in poganjke, ki vsem naokoli pomagajo pri teh in onih težavah. Medved Remi večkrat potoži, da ga zvija po trebuhu, ker je preveč pojedel, mizar Tine pa je bolj nerodne sorte in mu Štefi ničkolikokrat lajša boleče prste, kadar s kladivom zgreši žebelj.

Ko je nekega dne Štefi na pomoč poklicala mala Jala, pa je Štefi hitro vedela, da samo cvetke in zeli ne bodo dovolj. Jala je tožila in jadikovala, a nič, kar je imela Štefi v svoji vrečki zdravilnih pripomočkov ni pomagalo.

Ostalo je le eno – Štefi je segla globoko v culjico in na plan potegnila prečudovito, sijočo kapljico. Kot zdravilka, je štorklja Štefka vedno imela pri sebi sam vir zdravja. Kapljico, v kateri se je skrivalo znanje in moč vseh zdravilcev pred njo. Ponudila jo je Jali in ta je nemudoma zaužila, nato pa v trenutku zasijala kot sonce. Polna zdravja in veselja je Jala objela Štefi in se ji pričela zahvaljevati.

Štorklja štefi sedaj pomaga vsem mamicam po širni Sloveniji. Prepustite se Štefi in naj vas ona vodi, do zdravega, usepšnega in pravilnega odraščanja vašega otroka.

Štefi pa jo je le potrepljala in tiho rekla: “Hvala tebi, deklica. Tvoje zdravje in zdravje vseh v kraljestvu je namreč moj največji navdih.”